Gå til hovedinnhold
Foto: Synøve Dreyer
20-30 min

Poke med peppermarinert kveite

Hvis du skal ha venner på middag bør du absolutt prøve deg på denne oppskriften! Peppermarinaden tar kveiten til nye høyder og den får godt selskap med avokadokremen.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Bruker du fersk kveite må denne fryses i et døgn og så tines opp før tilberedning når den skal spises rå. 

  • Skjær kveite i terninger.

  • Stek pepper i en tørr stekepanne til pepperkornene blåser seg opp og blir myke, 3-5 minutter.

  • Grovknus dem i en morter eller over en skjærefjøl.

  • Finhakk sjalottløk, hvitløk og ingefær, skjær vårløk i ringer, og press saften av lime.

  • Stek sjalottløk og hvitløk mykt i rapsolje, og ha i ingefær og pepper.

  • Trekk stekepannen av varmen, og tilsett vårløk og limesaft.

  • Kjøl ned til romtemperatur og bland inn kveiteterningene.

Avokadokrem

  • Grovhakk koriander og press saften av lime.

  • Kjør alle ingrediensene til avokadokremen glatte med en stavmikser eller i en blender.

  • Smak til med salt.

 Tilbehør

  • Grovhakk rødløk, riv eple med et råkostjern og skjær sukkererter i strimler.

  • Fres rødløk i olivenolje på middels varme.

  • Ha det over i en bolle sammen med spinat, og smak til med salt.

  • Bland inn eple og sukkererter.

Ha spinatblandingen i bunnen av bollene, og legg kveiteterninger og avokadokrem over. Topp med sprøstekt løk, sesamfrø og peanøtter.