Gå til hovedinnhold
Foto: Lauritzen og Westhammer
50-60 min

Stekt kveite med kantareller

Nyt høstens grøde og tilbered stekt kveite med en stuing av kantarell og en smakfull saus av årets blåbær. Serveres med saltbakte poteter og god drikke.

Ingredienser

Fremgangsmåte

Blåbærsaus

  • Kok blåbær og kjøttbuljong i ca. 1 time til buljongen får god smak av bærene.
  • Sil blandingen og kok sausen inn til omtrent det halve.

Saltbakte poteter

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skrubb og tørk potet, og legg dem i en ildfast form med rikelig med havsalt i bunnen.
  • Dryss salt over potetene og bak i stekeovnen til de er møre, ca. 30 minutter, avhengig av størrelsen.
  • Børst av overflødig salt før servering.

Kantarellstuing

  • Skjær kantarell i mindre biter og finhakk sjalottløk, og stek gyllen i smør.
  • Hell på hvitvin og saften av sitron, og la det koke nesten helt inn.
  • Tilsett matfløte og la stuingen småkoke til den tykner.
  • Smak til med salt, pepper og litt sukker.
  • Rør inn finhakket gressløk før servering.

Stekt kveite

  • Skrap skinnet på kveiten, dryss kjøttsiden med salt og la den ligge i 5-10 minutter.
  • Skyll av saltet, tørk fisken godt og skjær i porsjonsstykker.
  • Brun fisken godt på skinnsiden i smør i ca. 5 minutter.
  • Snu den og stek den ca. 1 minutt på den andre siden.
  • Server kveiten med blåbærsaus, saltbakte poteter og kantarellstuing.