Gå til hovedinnhold
Foto: Alf Børjesson
50-60 min

Kveite med friske grønnsaker

Kveite er regnet som en av våre aller fineste fisker, og sammen med friske, grønne grønnsaker som tilbehør får du et festmåltid som vil falle i smak hos dine gjester.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær kveiten i serveringsstykker og dryss over salt og pepper.

  • Legg stykkene i en dyp stekepanne og hell på olivenolje så fisken dekkes.

  • Varm oljen til 70 °C, bruk steketermometer.

  • La fisken trekke i ca. 5 minutter.

Smørsaus

  • Kok hvitvinseddik og hvitvin inn til en tredel.

  • Tilsett kremfløte og kok opp.

  • Ta kasserollen vekk fra varmen og pisk inn kaldt smør i små biter. Sausen må ikke koke mens smøret piskes inn, da blir den tynn.

  • Smak til med salt og pepper, og rør inn hakket gressløk.

Tilbehør

  • Rens asparges og stek i olivenolje og smør i ca. 2 minutter. Smak til med salt og pepper.

  • Kok erter i vann med litt smør, salt og pepper, i ca. 2 minutter.

  • Vend karse i litt olivenolje.

Server kveiten med smørsaus, asparges, erter og karse.