Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
40-50 min

Ovnsbakt kveite med glasert bacon og potetpuré

Denne oppskriften passer utmerket til juleselskapet. Imponer gjestene med ovnsbakt kveite, glasert bacon og en hjemmelaget potetpuré.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 100 °C.

  • Skjær kveite i porsjonsstykker, dryss over salt og pensle med rapsolje.

  • Legg kveite i en smurt ildfast form og stek midt i stekeovnen til skinnet løsner lett, ca. 10 minutter.

  • Skjær kålrot i skiver på ca. 1 cm tykkelse og kok i usaltet vann i 8-10 minutter.

  • Surr kålrotskiver i smør på begge sider og krydre med salt og pepper. 

  • Skru stekeovnen opp til 150 °C.

  • Del sjalottløk i to og dryss over sukker, salt og rapsolje.

  • Legg sjalottløk i en ildfast form og stek møre midt i stekeovnen, ca. 15 minutter. 

Glasert bacon

  • Skjær bacon i terninger på ca. 2 cm.

  • Finhakk timian og hvitløk, og riv det ytterste skallet av appelsin.

  • Kok opp bacon med timian, hvitløk, appelsinskall, honning og balsamicoeddik.

  • La det småkoke til baconet er mørt og spe på med vann hvis sausen er for tykk.

Potetpuré

  • Skrell potet, skjær dem i terninger og kok dem møre i usaltet vann. 

  • Hell av kokevannet og mos med en potetmoser eller en gaffel. 

  • Kok opp smør og melk, hell over potetene og pisk sammen til en luftig puré. Spe på med melk for å få en ønsket konsistens. 

Server ovnsbakt kveite med glasert bacon og potetpuré.