Foto: Jim Hensley
Kokt kveite med hollandaise
Kokt kveite med kål, knaskegulrøtter og asparges er noe av det beste som finnes. Server den til dine gjester med hollandaise og persillepoteter.
Fremgangsmåte
- Skjær kveitefileten i serveringsstykker. Bruk gjerne tykke fileter som kan skjæres i like biter. Tykkelsen er viktig for å holde på saftigheten når de posjeres.
- Rør salt ut i vann, og ha kveitestykkene i saltlaken i ca. 20 minutter.
- Tørk stykkene på tørkepapir, og ha på nykvernet pepper.
- Kok opp vann og legg i fiskestykkene, sett ned varmen etter noen minutter. Det er veldig viktig at vannet ikke koker, for å unngå at fisken blir tørr.
- La fisken trekke i 8-12 minutter, avhengig av tykkelse på stykkene.
Tilbehør
- Del asparges i to og skjær kål i tynne strimler.
- Ha smør og litt vann i en kasserolle, kok opp og tilsett asparges og hele knaskerøtter. La dampe i ca. 2 minutter.
- Legg kål over de andre grønnsakene, legg på lokk og damp til grønnsakene er møre.
- Kok potet møre i saltet vann.
- Vend potetene i smør og hakket persille.
Hollandaise
- Pisk sammen eggeplomme.
- Ha eplecidereddik i en kasserolle og kok til nesten alt er fordampet.
- Tilsett vann i reduksjonen og bland med eggeplomme.
- Pisk over varmt dampende vann i 4-8 minutter, til eggeplommen tykner.
- Tilsett smeltet klaret smør, litt av gangen. Om sausen blir for tykk og skiller seg, kan du tilsette litt lunket vann.
- Smak til med saften av sitron, salt og pepper.
Servering
- Server kveite med smørdampede grønnsaker, hollandaise og persillepotet ved siden av.