Kveite med ingefærsmør
Kveite er en festfisk som smaker nydelig, selv med det enkleste tilbehør. Kveite skal ikke kokes men trekkes, da blir resultatet et saftig og godt kjøtt.
Fremgangsmåte
Skjær kveite i porsjonsstykker og sitron i skiver.
Kok opp vann med sitronskiver, laurbærblad, pepper og salt.
Ha i kveitestykkene og la dem trekke på svak varme til fisken er så vidt gjennomkokt, 6-10 minutter.
Ta kveiten ut av vannet og dra av skinnet.
Ingefærsmør
Riv ingefær og finhakk gressløk.
Bland ingefær og gressløk sammen med romtemperert smør.
Tilbehør
Finhakk sjalottløk.
Kok aspargesbønner i lettsaltet vann i 3 minutter, og ha dem over i isvann i et halvt minutt.
Stek sjalottløk i smør på svak varme til løken blir blank, og bland inn aspargesbønnene.
Server kveiten med ingefærsmør, aspargesbønner og kokte poteter.