Kveite med urtesaus og lakserogn
Kveite er en deilig variasjon fra julens mektige kjøttmåltider. I denne oppskriften serveres kveiten i en urtesaus toppet med lakserogn.
Fremgangsmåte
Dryss salt over kveiten og la den ligge i ca. 15 minutter.
Skyll av saltet og tørk godt.
Stek kveiten på middels varme i olivenolje og smør til den er gyllen, ca. 2 minutter på hver side.
Saus
Finhakk basilikum, timian og oregano.
Smelt smør i en kasserolle, rør inn hvetemel og la blandingen frese i ca. 1 minutt.
Ha i fiskekraft og la det småkoke i 2-3 minutter.
Tilsett kremfløte og gi sausen et oppkok.
Ha i basilikum, timian og oregano og la sausen småkoke noen minutter.
Smak til med sitronsaft og salt.
Server kveite med lakserogn, urtesaus, aspargesbønner og poteter.
Tips: Fiskekraft kan erstattes med fiskebuljong.