Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
50-60 min

Ovnsbakt kveite med pinjekjerner

Til julemiddagen er kveite en nydelig fisk å bruke. Kveiten bakes i stekeovnen mens du lager en puré av mandelpotet og avslutter med ristede pinjekjerner.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 150 °C.

  • Dryss grovt salt på kveitefileten og la den ligge i ca. 5 minutter.

  • Skyll av saltet i kaldt vann og tørk fileten med tørkepapir.

  • Legg cherrytomater i en smurt ildfast form med olivenolje, revet hvitløk, litt salt og sukker, og bak i stekeovnen i ca. 15 minutter.

  • Rist pinjekjerner i tørr stekepanne.

  • Skjær kveitefileten i serveringsstykker og legg stykkene på stekebrett med bakepapir. Bakes i stekeovnen i 8-12 minutter.

Mandelpotetpuré

  • Skrell og kok mandelpotet i vann uten salt til de er møre.

  • Hell av vann, og la potetene dampe så de blir tørre.

  • Mos potetene, tilsett smør og bland godt. 

  • Tilsett helmelk til passe konsistens, og smak til med salt og pepper.

Brunet smør

  • Kok opp smør i en kasserolle og ta bort skummet med en skje.

  • Når smøret begynner å bli brunt, siles det over i en ny kasserolle uten at det brune blir med.

  • Ha i hakket sjalottløk, soyasaus, og saft og skall av sitron.

Lun brokkoli

  • Skjær brokkoli i små buketter og kok dem lett i vann.

  • Hell av vannet og surr brokkolien i olivenolje og sitronsaft.

  • Smak til med salt.

Server kveiten med pinjekjerner drysset over, og med cherrytomater, mandelpotetpuré, brunet smør og lun brokkoli ved siden av.