Stekt kveite med skalldyrsaus
Her er kveite på sitt beste. Det er sausen som gjør denne oppskriften til en smakfull opplevelse. Den er kokt på rekeskall i 1 time, og den er verdt å vente på.
Fremgangsmåte
Skjær kveite i serveringsstykker, og dryss over salt og pepper.
Ha rapsolje i en stekepanne og stek kveiten gyllen i ca 2 minutter på den ene siden, og raskt på andre siden. Ha i smør mot slutten av steketiden.
Saus
Rens reker, ta vare på skallet og legg rekene til side i kjøleskapet.
Skjær grønnsakene i grove terninger, og fres dem i rapsolje i en kasserolle.
Tilsett rekeskall, laurbærblad og persille, og la det surre godt uten å bli brunt.
Hell på hvitvin, la det koke opp og rør inn tomatpuré.
Tilsett melk og kremfløte, og la det småkoke i ca. 30 minutter.
Sil sausen og kok den inn til en tykkere konsistens ca 30 minutter.
Kjør sausen glatt med en stavmikser eller i en blender.
Smak til med salt og hvit pepper.
Hold sausen forsiktig varm, og skum den opp med stavmikser rett før servering.
Salat
Finhakk basilikum og skjold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i terninger.
Bland tomatterninger med basilikum, reker og olivenolje.
Smak til salt og pepper.
Server kveite med skalldyrsaus og salat.