Gå til hovedinnhold
Foto: NSC
40-50 min

Crispy fish fingers

Crispy fish fingers er en nydelig vri på de tradisjonelle fiskepinnene. Med digg tilbehør som søtpotet-fries og mais- og paprikasalsa er den en sikker vinner for liten og stor!

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 225 grader varmluft. Skjær søtpotetene i staver. Legg dem på bakepapir i en langpanne, og ha krydder og olje over. Bland godt. Stekes i 20–25 minutter.
  • Bland deretter griljermel (eller panko om du foretrekker det) med salt og pepper. Her kan du også eksperimentere med andre krydder i paneringsblandingen. Spisskummen, røkt paprika eller litt cayennepepper kan anbefales. 
  • Pisk egget lett sammen i en annen bolle.
  • Del opp fiskefiletene i passe stykker. Vend dem først i egget, så i brødblandingen.
  • Varm smør og olje i en stekepanne, og stek fiskepinnene på  medium varme til de er gyllenbrune og sprø.

Mangodip

  • Bland creme fraiche med mangochutney, og pepre etter smak.

Mais- og paprikasalsa

  • Skjær paprikaen i små terninger, bland med finhakket koriander, maiskorn, pepper og salt, og skvis over limesaft.

Anrett fisk, søtpotet, mais- og paprikasalsa og mangodip på et fat. Skvis over litt lime og server. God middag!