Grillet laks med tomatsalat og rømmedressing
Disk opp hjemme med denne smakfulle retten, komponert av kokk Aron Espeland! Perfekt som en lett middag med flere spennende smaker.
Fremgangsmåte
- Bland sukker og salt sammen og dryss over laksen. Laksen skal deretter hvile i 15 minutter.
- Varm en stekepanne og skyll laksen i kaldt vann. Tørk den deretter godt. Stek laksen i pannen på høy varme på hver side. La laksen hvile i fem minutter før du skjører den i skiver.Laksen skal gjerne ha en bløt kjerne og et stekt ytre.
- Legg tomatene i stekepannen. Ta deretter skinnet av tomatene og del dem i fire. Finhakk gressløk og sjalottløk, bland sammen. Smak til med salt, pepper og sitron. Legg på bønnekarse før servering.
- Skrell agurken og del i tre. Del den så på langs og skrap ut kjernen. Skvis sitronsaft, salt og olivenolje over og la den hvile i ti minutter.
- Bland sammen rømme, sitron, jalapenos og finhakket gressløk. Smak til med salt etter ønske.