Gå til hovedinnhold
Foto: Studio Dreyer+Hensley
Cooking time40-50 min
Difficulty levelLett

Honning- og dijonlaks med bønne-tzatziki

Honning og dijonsennep er smaker som passer ypperlig til laks! Med en annerledes vri på tzatzikien har du en spennende og digg middag. 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Del laksen i fire passende stykker og legg de i en form med litt olje under.
  • Bland sammen ingrediensene til marinaden og hell det over laksebitene.
  • Bak laksen i ovnen på 180 °C i ca. 12-15 minutter.

Aspargesbønne-tzatziki

  • Kutt av endene på aspargesbønnene og del de i passende biter som du koker i 2-3 minutter i lettsaltet vann.
  • Hell av vannet og kjøl de ned under rennede kaldt vann.
  • Rør sammen yoghurt og resten av ingrediensene, smak til med salt og pepper.
  • Vend bønnene inn i blandingen, og server til laksen. Dryss litt hakkede urter over.

TIPS: Laksen kan også tilberedes på grillen. Legg fisken i folie og ha over marinaden. Sett det på grillen med folie over eller med lokket igjen i ca. 15 minutter. Du kan også bruke en annen urt enn persille om du vil, eller en blanding av ulike urter. Ha gjerne brød, ris eller potet til.