Honning- og dijonlaks med bønne-tzatziki
Honning og dijonsennep er smaker som passer ypperlig til laks! Med en annerledes vri på tzatzikien har du en spennende og digg middag.
Fremgangsmåte
- Del laksen i fire passende stykker og legg de i en form med litt olje under.
- Bland sammen ingrediensene til marinaden og hell det over laksebitene.
- Bak laksen i ovnen på 180 °C i ca. 12-15 minutter.
Aspargesbønne-tzatziki
- Kutt av endene på aspargesbønnene og del de i passende biter som du koker i 2-3 minutter i lettsaltet vann.
- Hell av vannet og kjøl de ned under rennede kaldt vann.
- Rør sammen yoghurt og resten av ingrediensene, smak til med salt og pepper.
- Vend bønnene inn i blandingen, og server til laksen. Dryss litt hakkede urter over.
TIPS: Laksen kan også tilberedes på grillen. Legg fisken i folie og ha over marinaden. Sett det på grillen med folie over eller med lokket igjen i ca. 15 minutter. Du kan også bruke en annen urt enn persille om du vil, eller en blanding av ulike urter. Ha gjerne brød, ris eller potet til.