Karibumaki sushi med laks
Karibu er en appetittvekkende sushi. I denne oppskriften er den dekket med laks og fylt med avokado og wasabimajones. Det er beregnet 4 biter til hver porsjon.
Fremgangsmåte
Bland sukker, salt og riseddik i en liten kasserolle, og kok forsiktig opp under omrøring. Når sukker og salt er oppløst, er rismarinaden ferdig.
Avkjøl marinaden før bruk.
Kok ris slik fremgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisningen på pakken.
Ha risen over i en form, tilsett litt av marinaden og vend forsiktig inn. Risen må ikke bli for fuktig, prøv deg derfor frem med litt om gangen.
Avkjøl risen i romtemperatur.
Skjær laksen i tynne skiver, og avokado i strimler på ca. 1 cm tykkelse.
Smak til majonesen med wasabi etter eget ønske.
Del noriarket i to.
Dekk bambusmatten med plastfolie.
Bland vann med litt riseddik, og fukt hendene lett så risen ikke kleber.
Legg et halvt noriark på bambusmatten med den ruglete siden opp, fordel et lag ris utover hele arket og snu slik at risen ligger ned.
Fordel avokado og wasabimajones langs den nederste kanten av arket.
Rull sammen ved hjelp av bambusmatten og legg lakseskivene på tvers over rullen slik at denne er dekket med laks.
Skjær hver rull i to, og så videre i to og to til du har fått 8 biter.
Ha korianderblader og litt lakserogn på hver bit.
Server sushibitene med soyasaus, wasabi og syltet ingefær.