Laks med koriandertzatziki og tomatsalat
I denne oppskriften har vi latt oss inspirere av både indiske og greske smaker. Tzatziki lages vanligvis med mynte, men vi har tatt den til nye høyder med koriander.
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 180 °C.
- Skjær laks i serveringsstykker og riv skallet av lime.
- Legg laksestykkene i en ildfast form, dryss over limeskall og tandoori masala, og bak i steneovnen i 10-12 minutter.
Tomatsalat
- Skrell skallet av agurk.
- Skjær agurk og tomat i terninger, og rødløk i strimler.
- Bland alle salatingrediensene sammen.
Tzatziki
- Skrell skallet av agurk, ta ut kjernen og riv den grovt.
- Dryss litt salt over agurken og la den hvile i 15 minutter.
- Sil væsken av agurken.
- Finhakk hvitløk og koriander, og bland sammen alle ingrediensene til tzatzikien.
- Smak til med salt og pepper.
- Server laksen med tomatsalat og koriandertzatziki.