Kryddergravet laks med mango og avokado

Denne retten er enkel å lage og krever lite planlegging. Den tilberedes kvelden før juleselskapet slik at man kan bruke tiden på gjestene.

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering

Ingredienser

Antall porsjoner

Dippsaus

Framgangsmåte

  • Grav laksen i en pose med sukker og salt over natten.

  • Ta laksen ut av posen og tørk av fileten med et tørkepapir. 

  • Bland spisskummen, paprikapulver, fennikel og chilipulver og gni laksen godt inn i blandingen.

  • Stek laks raskt, ca. 30 sekunder på hver side. Laksen skal ikke være gjennomstekt.

  • Skjær avocado i biter på ca. 2x2 cm.

Dippsaus

  • Skjær mango i små biter og bland med limesaft og olivenolje.

  • Smak til med salt og pepper.

Skjær kryddergravet laks i skiver og server gravlaksen toppet med avocado og dippsaus.