Laks og pesto med asparges
Laks med pesto og asparges er en av Hellstrøms hemmeligheter fra havet. En rask, enkel og velsmakende middag for store og små!
Fremgangsmåte
- Skrell hvitløk og ta ut spiren. Bland alle ingrediensene til pestosmør i en kjøkkenmaskin/blender og kjør til det får en glatt konsistens.
- Kok asparges, røtter og poteter i samme kjele. Start med potetene som har lengst koketid, deretter røtter og til slutt asparges i litt vann med olivenolje og salt til de er møre.
- Del laksefileten i mindre biter på ca. 3 x 3 cm. Varm en stekepanne med litt av olivenoljen og stek laksen raskt og lett i oljen. Ta den ut av pannen straks den har fått litt farge, og legg den over på et brett eller i en form.
- Varm opp pestosmør i en kjele.
- Bland halvparten av pestosausen med laksen og la den trekke ferdig.
- Bland asparges, poteter og røtter på varme tallerkener, arranger med laksen og øs over resten av pestosausen.
- Dekorer med basilikumblader.