Gå til hovedinnhold
Foto: Per Christian Lind
Cooking time20 min
Difficulty levelLett
Vurdering5/5

Laks og pesto med asparges

Laks med pesto og asparges er en av Hellstrøms hemmeligheter fra havet. En rask, enkel og velsmakende middag for store og små!

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skrell hvitløk og ta ut spiren. Bland alle ingrediensene til pestosmør i en kjøkkenmaskin/blender og kjør til det får en glatt konsistens. 
  • Kok asparges, røtter og poteter i samme kjele. Start med potetene som har lengst koketid, deretter røtter og til slutt asparges i litt vann med olivenolje og salt til de er møre.
  • Del laksefileten i mindre biter på ca. 3 x 3 cm. Varm en stekepanne med litt av olivenoljen og stek laksen raskt og lett i oljen. Ta den ut av pannen straks den har fått litt farge, og legg den over på et brett eller i en form.
  • Varm opp pestosmør i en kjele.
  • Bland halvparten av pestosausen med laksen og la den trekke ferdig.
  • Bland asparges, poteter og røtter på varme tallerkener, arranger med laksen og øs over resten av pestosausen.
  • Dekorer med basilikumblader.