Gå til hovedinnhold
Foto: Godfisk
Cooking time30-40 min
Difficulty levelLett

Laks tataki i hjertesalat

Har du lyst til å imponere litt hjemme på kjøkkenet? La deg inspirere av kokk Håkon Solbakk og lag deilig laks tataki.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Ta av de største bladene fra hjertesalaten og skyll i kaldt vann i 10 minutter.
  • Sett på en stekepanne på høy varme. Stek lakseloin i pannen på begge sider til du få lett bruning på loinen. Pass på at du ikke steker fisken for mye da den skal ha rå kjerne (her er det også mulig å bruke gassbrenner for å grille laksen).
  • Bland sammen soyasaus, eplejus og olivenolje til en pozusaus.
  • Kutt lakseloinen i små terninger. Tilsett finkuttet eple og smak til med ponzu.
  • Bruk en skreller eller mandolin og lag tynne, lange skiver agurk. Mariner med olivenolje, nykvernet pepper og salt.
  • Bland sammen egg og jalapeno. Kjøres til en fin masse med stamikser. Spe så inn nøytral olje til du får en tykk majones. Smak til med salt og pepper.
  • Tørk av salatbladene, legg så på en god spiseskje med laksen. Topp med jalapeno-majones og marinert agurk.
  • Dander retten som delerett på et stort fat eller på tallerken som en forrett.