Laks tataki i rekesuppe
Tataki er en japansk tilberedningsmåte der laksen kun blir varmebehandlet på overflaten. Her serveres den i en suppe med reker.
Fremgangsmåte
-
Skjær laksen i serveringsstykker.
- Kok udonnudler etter anvisning på pakken.
Marinade
-
Bland sammen ingrediensene til marinaden og smak den til med salt og pepper.
-
Legg laksen i marinaden og la den marinere i 15 minutter.
-
Stek stykkene raskt i varm olje, ca. 1 minutt på hver side. De skal ikke gjennomstekes.
Suppe
-
Rens rekene og ta vare på skallet.
-
Finhakk løk, gulrot, hvitløk, purre og stangselleri.
-
Surr rekeskallet i olivenolje.
-
Tilsett løk, gulrot, hvitløk, purre og stangselleri, og surr til alt er mykt og delvis brunet.
-
Sett ned varmen og tilsett fiskekraft, miso pasta og limesaft. Kok opp, sett ned varmen og la suppen koke forsiktig i 35 minutter.
-
Sil kraften, pisk kremfløte og smør godt inn, og smak til med lime, salt og ev. pepper.
-
Tilsett rekene og varm opp suppen.
Ha nudlene over i lune tallerkener, øs over suppen og legg laksen i til slutt.
Tips: Om du ikke får tak i udonnudler kan du bruke vanlige nudler.