Gå til hovedinnhold
Foto: Esten Borgos
30-40 min

Ovnsbakt laks med sjampinjong

Laks og grønnsaker ovnsbakt sammen blir en rask og smakfull middag. Til denne oppskriften kan du også bruke filet fra annen fisk, som ørret, torsk eller steinbit.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C. 

  • Skjær laksen i ca. 3 cm brede stykker og dryss med salt og pepper.

  • Skjær stangselleri, sjampinjong og sitron i skiver. 

  • Ha selleri og sjampinjong i en smurt ildfast form, drypp over olivenolje og legg på sitronskiver. 

  • Stek formen i stekeovnen i 10 minutter. 

  • Ta ut formen, dryss over litt salt og oliven, og bland alt godt sammen. 

  • Legg laksestykkene over grønnsakene, drypp litt olivenolje over og stek i stekeovnen i ca. 10 minutter. 

Server med potetmos.

Tips: Dersom du bruker fryst fisk, kan du legge i fisken når grønnsakene har stekt i kun 5 minutter.