Ovnsbakt laks med sitron

Ovnsbakt laks med sitron

I denne oppskriften steker du laksen med sitron og soyasaus, og serverer den med en frisk salat av avokado, vårløk, eple og hjertesalat. Med ris er den komplett.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Gi din vurdering 1 5 3,87891928251122

Ingredienser

Antall porsjoner

Salat

Dressing

Serveres med

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær laks i serveringsstykker og legg i en ildfastform.

  • Ha soyasaus og olivenolje over laksen og krydre med litt salt og pepper.

  • Ha over revet skall og saft av sitron, og bak i stekeovnen i ca. 10-12 minutter.

Salat

  • Skjær vårløk i skiver og eple i strimler, og skjær opp salat.

  • Del avokado, og ta ut stein og kjøttet med en skje. Skjær kjøttet i biter.

  • Vend vårløk, eple, salat og avokado raskt sammen.

Dressing

  • Rør sammen sitronsaft, olivenolje og havsalt, og vend inn i salaten.

Server laksen med salat og fullkornsris ved siden av.

Tips: Denne retten kan lett varieres med skall og saft av appelsin istedet for sitron.

Bra mat for hjernen og kroppen: Denne oppskriften bidrar til å sette kroppen din i en robust og balansert tilstand. Samtidig gir den hjernen næring som er viktig for normal opprettholdelse og utvikling. Oppskriften inneholder masse grønnsaker, grove karbohydrater og sjømat rik på omega-3 eller jod, og har i tillegg lite mettet fett, sukker og salt.