Gå til hovedinnhold
Foto: Studio Dreyer-Hensley
20-30 min

Ovnsbakt laks med sitron

I denne oppskriften steker du laksen med sitron og soyasaus, og serverer den med en frisk salat av avokado, vårløk, eple og hjertesalat. Med ris er den komplett.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær laks i serveringsstykker og legg i en ildfastform.
  • Ha soyasaus og olivenolje over laksen og krydre med litt salt og pepper.
  • Ha over revet skall og saft av sitron, og bak i stekeovnen i ca. 10-12 minutter.

Salat

  • Skjær vårløk i skiver og eple i strimler, og skjær opp salat.
  • Del avokado, og ta ut stein og kjøttet med en skje. Skjær kjøttet i biter.
  • Vend vårløk, eple, salat og avokado raskt sammen.

Dressing

  • Rør sammen sitronsaft, olivenolje og havsalt, og vend inn i salaten.

Server laksen med salat og fullkornsris ved siden av.

Tips: Denne retten kan lett varieres med skall og saft av appelsin istedet for sitron.