Gå til hovedinnhold
Photo: Studio Dreyer+Hensley
30-40 min

Laks og grønnsaker i ovn

Dette er en enkel vinneroppskrift som fort blir en favoritt. Det har den hvertfall blitt for Karsten Warholm! Mens fisken godgjør seg i stekeovnen har du tid til å dekke bordet og ta ut av oppvaskmaskinen.

Vis ingredienser

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær laksen i serveringsstykker.
  • Skjær rødløk i båter, paprika i biter og purre, gulrot og squash i skiver.
  • Bland olivenolje, timian, oregano og grønnsaker i en bolle, og ha blandingen over i en ildfast form.
  • Drypp et par spiseskjeer vann over grønnsakene og legg laksestykkene over.
  • Dryss over salt og pepper, og dekk formen med aluminiumsfolie.
  • Stek i stekeovnen i ca. 20-25 minutter. Sjekk om fisken er ferdig ved å trykke lett på den. Hvis den flaker seg er den klar til servering.
  • Server med lettrømme.

Tips: Varier grønnsaker og urter etter eget ønske. Prøv gjerne sweet chilisaus, soyasaus eller sitronsaft på fisken for å gi den en ny smak.