Pannelaks med spanske smaker "marmitako de Salmón Noruego"
Marmitako de salmón har sin opprinnelse fra fiskerne i Baskerland hvor den var populær å spise på de lange turene om bord i fiskebåtene. Navnet stammer fra en metallpanne som ble kalt «marmita», som direkte oversatt betyr «fra pannen».
Fremgangsmåte
- Kutt og kok potetene på forhånd- bruk gjerne poteter fra gårsdagens middag.
- Kutt opp hvitløken og den røde og grønne paprikaen. Legg det i en panne, hell på litt olivenolje og stek det slik at det får en gyllen farge.
- Ha i den tørkede paprikaen, vinen og tomatsausen. Kok blandingen til vinen er redusert til halvparten.
- Tilsett poteter og kok videre i 2-3 minutter.
- Etterpå tilsetter du laksebitene og lar det trekke med lokk i ca 2-3 minutter til laksen er bakt ferdig.
- Anrettes med Hakkede urter.
Marmitaco betyr noe sånt som rett fra pannen, så her kan du gjøre som spanjolene, sette gryten på bordet og servere rett opp i tallerkenene.
Chefs Note: Laksen smaker best når den er litt rosa I kjernen. Bruk gjerne ett termometer. Da skal kjernetemperaturen på laksen være ca 42-43 grader.