Pasta med laks, erter og purre
Pasta med laks, erter og purre - sunn og lettvint middag for deg på farten! Passer perfekt i en travel hverdag.
Fremgangsmåte
- Skjær laks i terninger på ca. 2 cm og krydre med litt salt.
- Kok pasta etter anvisning på pakken.
- Tilsett erter i vannet de siste 3 minuttene av koketiden.
- Kutt opp purre og surr lett i en stekepanne.
- Ha matfløte i en kasserolle og gi den et oppkok. Ta kasserollen av varmen, tilsett revet parmesanost og rør godt om. Fløten må ikke koke etter at osten er tilsatt.
- Når pastaen er ferdigkokt helles kokevannet ut, men la 2-3 ss kokevann være igjen.
- Ha lakseterninger, purre og olivenolje i pastaen, og bland forsiktig sammen.
- Legg på lokk og sett kasserollen tilbake på komfyren på svak varme i 5 minutter til laksen er trekt ferdig. Rist på kasserollen 2-3 ganger i løpet av koketiden.
- Strimle basilikum, og ha ostesaus og basilikum i kasserollen med laks, pasta og erter.
Tips: Istedenfor parmesan kan du prøve med vanlig ost, noen spiseskjeer pesto eller en liten mengde blåmuggost.