Gå til hovedinnhold
Foto: Marius Fiskum
30-40 min

Laksespyd med tzatziki og fetaost

Laks på grillen er alltid en god idé og en av Runa Kendseths favoritter. Tilbehøret kan varieres i det uendelige - vi har valgt smakfull gresk vri med tzatziki, fetaost, pinjekjerner og grillet sitron. En middag med grillspyd som er rask, enkel og kan tas med på tur om du vil!

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Finn fram grillpinner i tre. La de ligge i vann i ca. 15 minutter før bruk.
  • Skjær laksen i 2-3 cm brede biter, og lengder som passer grillpinnene.
  • Tre laksen på pinnene.
  • Pensle laksen med olivenolje og persille. Pepres og saltes.
  • Stek spydene på sterk varme i ca 2-3 minutter.
  • Skjær sitronene i to, og grill dem i grillpannen.
  • Grill pitabrødene på grill eller i panne.

Tzatziki

  • Riv agurken med råkostjernet, og klem ut vannet.
  • Bland agurken med yoghurt, og riv hvitløk med rivjern.
  • Saltes og pepres etter smak.

Servering

  • Legg pitabrødet på en tallerken.
  • Bre over et par spiseskjeer med tzatziki.
  • Legg på salat, løk, reddiker og sukkererter.
  • Topp med laksespyd, dryss over fetaost, finhakket persille, ristede pinjekjerner og grillet sitron.