Gå til hovedinnhold
Foto: Fabian Bjørnstjerna
Cooking timeOver 60 min
Difficulty levelMedium

Sennepsgravet laks

Sennepsgravet laks passer perfekt til jul når familie og venner samles. Gravlaks er en klassiker på koltbordet og er overraskende enkelt å lage.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skyll laksen i kaldt vann, tørk godt og skjær bort synlig fett og hinner.
  • Bland sennepspulver, sennepsfrø, karve, sukker og salt.
  • Gni blandingen godt inn i laksen og dekk til med plastfolie.
  • La laksen stå romtemperert til krydderblandingen begynner å smelte og trekke inn i laksen, ca. 30 minutter.
  • Legg lett press på laksen og la den stå i kjøleskapet i minst 1 døgn.
  • Gravet laks som man lager selv er holdbar i kjøleskap inntil 7 dager. Kan også fryses.