Skinnstekt laks med søtpotet- og potetgrateng
En grateng med søtpotet og potet er enklere å lage enn man skulle trodd, og passer perfekt sammen med stekt laks. Server det hele med sukkererter ved siden av.
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Skrap fiskeskinnet godt, dryss fisken med salt på kjøttsiden og la den ligge i ca. 10 minutter.
- Tørk saltet godt av og skjær fileten i porsjonsstykker.
- Varm olje i en stekepanne og stek fisken med skinnsiden ned til skinnet er mørkt brunt og sprøtt, ca. 5 minutter.
- Snu fisken og stek den 1 minutt på andre siden.
Søtpotet- og potetgrateng
- Skrell og skjær søtpotet i staver og potet i skiver.
- Kok søtpotet og potet i melk i ca. 5 minutter. Bruk middels varme så melken ikke koker over eller legger seg i bunnen av kasserollen.
- Ha søtpotet, potet og melken i en smurt ildfast form, og dryss over salt og pepper.
- Dryss revet ost på toppen og stek midt i stekeovnen til gratengen er gyllen på toppen, ca. 30 minutter.
Server laksen med gratengen og sukkererter ved siden av.