Soyamarinert laks
Laks passer til mange smaker, men av og til er det enkle ofte det beste. Her er laksen marinert i soyasaus og ingefær, grillet lett og servert med en enkel salat.
Fremgangsmåte
Varm opp grillen.
Skjær laksen i serveringsstykker, skrap lakseskinnet rent for skjell, og skyll og tørk fileten godt.
Riv ingefær og bland med soyasaus i en bolle. Ha i laksen, vend stykkene så marinaden dekker og la ligge i 5 minutter.
Brett et stykke grillfolie firedobbelt, ca. 15 cm stort, og pensle med olje.
Ta laksestykkene opp av marinaden, la renne litt av og legg dem over på grillfolien med skinnsiden ned.
Grill laksen på grillfolie i ca. 2 minutter til den så vidt er gjennomstekt. Den skal ikke snus.
Salat
Skjær salaten og drypp over sitronsaft og olivenolje.
Dryss over finhakket gressløk, litt salt og nykvernet pepper.
Server laksen med salaten ved siden av og dryss gjerne over litt gressløk.