Gravlaks med sennepssaus
Gravlaks er en tradisjonell norsk rett som gjerne serveres med en god sennepssaus. Prøv å lage både gravlaksen og sennepssausen selv, da smaker den ekstra godt.
Fremgangsmåte
Du kan enten bruke to hele laksesider, eller om du har en stor lakseside må den deles i to.
Bland salt, sukker og pepper.
Grovhakk dill med stilkene.
Ha et lag saltblanding og dill i bunnen av en langpanne og legg i den ene laksefileten med skinnsiden ned.
Dryss saltblanding og dill på kjøttsiden, og legg den andre fileten over med spor mot hode.
Ha over resten av saltblandingen og dillen.
Legg lett press på og la fisken stå i kjøleskap i 2-3 døgn. Store, tykke fileter kan trenge inntil 4 døgn.
Snu den daglig.
Skrap saltblandingen og dill av filetene før servering.
Sennepssaus
Pisk eggeplomme tykk med salt og spe forsiktig med olje mens du pisker kraftig hele tiden, som til majones.
Tilsett sukker, hvitvinseddik, pepper og sennep.
Rør inn dill rett før servering.
Sausen er holdbar i kjøleskapet i inntil 1 uke.
Server fisken i tynne skiver med sennepssaus og det du måtte ønske som tilbehør.
Tips: Gravet laks kan fryses.