Gå til hovedinnhold
Over 60 min

Safransgravet laks

Hjemmelaget safransgravet laks er en suksess på julebordet. Denne varianten av gravlaks smaker nydelig og lages i en fei.

Vis ingredienser

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skyll laksen i kaldt vann, tørk godt, og skjær bort synlig fett og hinner.

  • Støt safran, pepper, stjerneanis og fennikelfrø i en morter.

  • Bland safran, pepper, stjerneanis, fennikelfrø, salt og sukker.

  • Gni blandingen godt inn i laksen, hell Pernod over og dekk til med plastfolie.

  • La laksen stå romtemperert til krydderblandingen begynner å smelte og trekke inn i laksen, ca. 30 minutter. 

  • Legg lett press på laksen og la den stå i kjøleskapet i minst 1 døgn.

Gravet laks som man lager selv er holdbar i kjøleskap inntil 7 dager. Kan også fryses.