Gå til hovedinnhold
Foto: Fabian Bjørnstjerna
Over 60 min

Safransgravet laks

Hjemmelaget safransgravet laks er en suksess på julebordet til både frokost og lunsj. Denne varianten av gravlaks smaker nydelig og lages i en fei.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skyll laksen i kaldt vann, tørk godt, og skjær bort synlig fett og hinner.
  • Støt safran, pepper, stjerneanis og fennikelfrø i en morter.
  • Bland safran, pepper, stjerneanis, fennikelfrø, salt og sukker.
  • Gni blandingen godt inn i laksen, hell Pernod over og dekk til med plastfolie.
  • La laksen stå romtemperert til krydderblandingen begynner å smelte og trekke inn i laksen, ca. 30 minutter.
  • Legg lett press på laksen og la den stå i kjøleskapet i minst 1 døgn.
  • Gravet laks som man lager selv er holdbar i kjøleskap inntil 7 dager. Kan også fryses.