Gå til hovedinnhold
Foto: NSC
20-30 min

Røkt laks med små røstipoteter og urtekrem

Dette er en fantastisk god smårett med masse smak. De deilige smørstekte røstipotetene smaker himmelsk sammen med røkt laks! Du kan også bruke røkt ørret i denne nydelige og enkle oppskriften. Hva med å servere den som forrett til julens middager?

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skrell og riv potetene på et rivjern. Bland med salt og pepper.
  • Klem ut så mye væske som mulig, press gjerne mot en sil eller gjennom ett klede.
  • Varm opp en stekepanne på medium varme. Ha i olje og smør.
  • Form små kaker av potet (ca 1 ss størrelse) og stek gyldne på begge sider.
  • Finhakk rødløken.
  • Bland kremost, sitronskall og urter.
  • Smør de avkjølte røstiene med urtekremen, topp med en skive røkt laks, finhakket rødløk og litt karse. 

Tips: Du kan også bruke røkt ørret i denne oppskriften.