Gå til hovedinnhold
Foto: NSC
20-30 min

Vintersalat med røkt laks eller ørret

Ingenting er som en frisk og lett vintersalat med masse smak. Røkt ørret eller laks sammen med granateple og fennikel er en nydelig kombinasjon sammen med sprø hjertesalat.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Kok småpotetene og sett de til side for å kjøle seg ned. Du kan også fint bruke restepoteter. 
  • Kutt rugbrød i terninger og stek dem sprø i en panne med smør.
  • Fjern tykke stilker og masser grønnkålen sammen med oljen og en klype salt så den blir myk og blank.
  • Kutt hjertesalaten i strimler og bland med grønnkålen.
  • Del potetene i biter, finsnitt fennikelen og kutt eplene i tynne skiver. Rens kjernene fra graneteplet.
  • Fordel alle grønnsakene rundt på salaten. Topp med skiver av røkt ørret og sprøde rugbrødskrutonger.
  • Bland sammen finhakkede urter, sennep og rømme. Smak til med salt og pepper og ha dressingen over salaten.