Makrell med ertehummus
Makrell er sommerfestfisk som må nytes mens man kan, gjerne i godt selskap. Oppskriften på grillet makrell, laget av matblogger Aicha Bouhlou, er inspirert av sicilianske smaker.
Fremgangsmåte
- Varm grillen.
- Dryss salt og pepper over makrellfiletene, og pensle dem med olivenolje.
- Legg filetene på grillen med skinnsiden ned og grill i 5-6 minutter uten å snu fisken.
Hummus
- Kok erter møre i lettsaltet vann i ca. 2 minutter og hell av kokevannet.
- Sil av vannet til kikerter, men spar på litt av vannet.
- Knus hvitløk med flatsiden av en kniv og press saften av sitron.
- Kjør erter, kikerter, hvitløk, sitronsaft, tahini, spisskummin og dill til en puré i en kjøkkenmaksin eller med en håndblender.
- Tilsett litt av vannet til kikertene for å få ønsket tykkelse og konsistens på hummusen.
- Smak til med salt.
Topping
- Grovhakk løk, soltørkede tomater og dill.
- Varm olivenolje i en stekepanne og stek løken til den er myk og har fått en gyllenbrun farge.
- Rør inn pinjekjerner og rosiner, og stek i 1 minutt til.
- Tilsett soltørkede tomater, dill, balsamicoeddik, honning og vann
- Server grillet makrell med ertehummus, og topping. Dryss gjerne over litt grovhakket chili og dill hvis du har.
Tips: Hvis du ikke har grill kan du steke makrellfiletene i en grillpanne.