Makrell med ertehummus
Makrell er sommerfestfisk som må nytes mens man kan, gjerne i godt selskap. Oppskriften på grillet makrell, laget av matblogger Aicha Bouhlou, er inspirert av sicilianske smaker.
Fremgangsmåte
Varm grillen.
Dryss salt og pepper over makrellfiletene, og pensle dem med olivenolje.
Legg filetene på grillen med skinnsiden ned og grill i 5-6 minutter uten å snu fisken.
Hummus
Kok erter møre i lettsaltet vann i ca. 2 minutter og hell av kokevannet.
Sil av vannet til kikerter, men spar på litt av vannet.
Knus hvitløk med flatsiden av en kniv og press saften av sitron.
Kjør erter, kikerter, hvitløk, sitronsaft, tahini, spisskummin og dill til en puré i en kjøkkenmaksin eller med en håndblender.
Tilsett litt av vannet til kikertene for å få ønsket tykkelse og konsistens på hummusen.
Smak til med salt.
Topping
Grovhakk løk, soltørkede tomater og dill.
Varm olivenolje i en stekepanne og stek løken til den er myk og har fått en gyllenbrun farge.
Rør inn pinjekjerner og rosiner, og stek i 1 minutt til.
Tilsett soltørkede tomater, dill, balsamicoeddik, honning og vann
Server grillet makrell med ertehummus, og topping. Dryss gjerne over litt grovhakket chili og dill hvis du har.
Tips: Hvis du ikke har grill kan du steke makrellfiletene i en grillpanne.