Salat med makrell og rømmedressing
Makrell er sommermat som smaker helt fantastisk på grillen. I denne oppskriften grilles makrellen med cherrytomat og asparges og serveres med med en nydelig dressing til.
Fremgangsmåte
- Varm opp grillen.
- Skjær makrellfilet i biter.
- Pensle makrellbitene, cherrytomater og asparges med rapsolje, og krydre med salt og pepper.
- Ha alt på grillen og snu jevnlig i ca. 2 minutter. La cherrytomat og asparges ligge på hvilerist eller i et område av grillen hvor det er lavere temperatur.
Salat
- Skjær rødløk i strimler og parmesanost i skiver med en ostehøvel.
- Bland det sammen i en salatbolle med feldsalat.
- Ha makrell, cherrytomatene og asparges i salaten, og bland forsiktig sammen.
Rømmedressing
- Finhakk sylteagurk og dill, og press saften av sitron.
- Rør det godt sammen med lettrømme, majones og pepper.
Servering
- Server salat med makrell, rømmedressing og brød.
Tips: Dersom du ikke har grill kan du fint steke makrell og grønnsaker i stekepanne, gjerne i en grillpanne.