Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
Cooking time30-40 min
Difficulty levelLett
Vurdering4/5

Salat med mango og sild

En frisk mangosalat med matjessild er en enkel og næringsrik middag. Denne oppskriften kan du også redusere litt og bruke som forrett. 

Unngå at skjermen går i dvale
)

Ingredienser

Fremgangsmåte

Unngå at skjermen går i dvale

  • Skjær matjesfiletene i passende biter, og mango i tynne båter. 

  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i terninger.

  • Skjær ananas i biter og vårløk i tynne ringer. Ha alt i en bolle og bland forsiktig sammen.

Dressing

  • Finhakk chili, gressløk og persille, og bland sammen med balsamicoeddik og hvitvin. 

  • La trekke i 30 minutter. 

  • Rør inn sukker og olivenolje, og smak til med salt og pepper.

Server salaten med dressingen ved siden av.