Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Bakt ørret med frisk salat

En frisk, smaksrik og fargerik rett som kan servers til både lunsj og middag. Her kan du gjerne bruke laks også dersom det er det du har tilgjengelig.

Bakt ørret med frisk salat
Foto: Studio Dreyer Hensley

Framgangsmåte

  • Rør sammen alle ingrediensene til dressingen. Rist litt sesamfrø i en tørr panne.
  • Del avocado i terninger og mango i skiver og rens chili for frø.
  • Bland salat, avokado, mango og finhakket chili sammen med syltet ingefær. Skvis over limesaft av en lime.
  • Del ørretfileten i serveringsstykker
  • Dryss over/rull fileten i sesamfrø og legg dem i en ildfast form.
  • Strø dråper av sesamolje over og et dryss med salt og pepper.
  • Bak fisken på 180 °C i opptil ti minutter. Baker du for lenge blir fisken tørr.
  • Pynt med limebåter og sesamfrø.

Serveres med friskussalaten og eventuelt kokt ris eller quinoa.