Cobb-salat med ørret
Denne deilige oppskriften på amerikansk cobb-salat med ørret er både sunn, frisk og smakfull!
Fremgangsmåte
- Kok eggene i 10 minutter. Skyll eggene under kaldt vann, skrell dem og skjær dem i båter eller skiver.
- Stek baconet til det er sprøtt. Legg baconet på en tallerken dekket med papirhåndklær for å renne av overflødig fett. Hakk baconet og sett det til side.
- Krydre ørreten med salt og pepper på begge sider. Varm 1-2 spiseskjeer olivenolje i en panne over middels varme og stek ørreten i ca. 2 minutter på hver side. La den hvile på en tallerken i 10 minutter og riv den grovt med en gaffel.
- Skjær avokado og vårløk i skiver, og kutt agurken i terninger. Smuldre blåmuggosten i en liten bolle.
- Lag avokadodressingen ved å blande alle ingrediensene i en blender.Tilsett sitronsaft etter smak. Juster konsistensen med vann etter behov for å tynne ut dressingen. Sett til side.
- Legg en seng av salat på en stor tallerken, og fordel tomatene, revet ørret, egg, bacon, avokado, agurk, vårløk og blåmuggost. Hell over avokadokrem før servering.