Carpaccio av ørret med eggekrem

Prøv denne oppskriften på carpaccio hvor tynne skiver ørret krydret med salt, pepper og kjørvel blir servert med eggekrem, sitrongelé og sprøtt brød. En perfekt forrett.

Vanskelighetsgrad Vanskelig
Gi din vurdering

Ingredienser

Antall porsjoner

Egg cream

Sitrusgelé

Sprøtt brød

Framgangsmåte

  • Del ørretfileten i to på langs.

  • Bland sammen salt, pepper og hakket kjørvel, og rull filetene i blandingen så de er dekket. 

  • Rull hver filet stramt inn i plastfolie og frys de ned i 3–4 timer. 

  • Skjær de fryste ørretrullene i tynne skiver og legg skivene på et fat.

Eggekrem

  • Hell olje i en liten kasserolle og varm oljen til 70 °C, bruk termometer. 

  • Legg hele eggeplommer i oljen, og kok til eggeplommene begynner å stivne, ca. 15–20 minutter. 

  • Ta ut eggeplommene og rør sammen med smør til en jevn krem. 

  • Smak til med salt og kajennepepper.

Sitrusgelé

  • Press saft av sitron og riv skallet. Bland sitronsaft og skall med sukker.

  • Ha i vann til du har 400 g væske til sammen. Pisk inn agarpulveret. 

  • Varm blandingen opp til kokepunktet, og la den koke i 30 sekunder mens du pisker. Hell blandingen i en form eller skål, og la den avkjøle litt. 

  • Sil blandingen gjennom en melsikt.

Sprøtt brød

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær rugbrød i tynne skiver, så i mindre biter og ha på litt olje og salt. 

  • Ha skivene på et stekebrett og stek i stekeovnen til de er sprø, ca. 8–10 minutter.

Server ørretcarpaccio med eggekrem, sitrusgelé og sprøtt brød.

Tips: Eggekrem og sitrusgelé i sprøyteposer gjør serveringen lettere og får retten til å se ekstra flott ut.