Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
20 min

Enkel ramen med ørret

Ramen er en tradisjonell japansk nudelsuppe med mye smak i. Spennende, men også rask og enkel hverdagsmat. 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær ørret i tynne skiver.

  • Kok nudler etter anvisning på pakken. Ikke bruk krydderposen som følger med noen typer nudler.

  • Del brokkoli i små buketter og kok i 1 minutt.

  • Skjær vårløk og ingefær i tynne skiver.

Suppe

  • Bland ut hon dashi i vann og kok opp.

  • Tilsett miso pasta og pisk det godt sammen.

Ha nudler, ingefær, brokkoli og ørret i suppeskåler og hell kokende suppe over. Topp med vårløk, ørretrogn og noritang. 

Tips: Hon dashi er ferdigbuljong som fås kjøpt på internasjonale og særlig asiatiske matbutikker, her får du også kjøpt misopaste. Hon dashi kan eventuelt erstattes med hønsebuljong.