Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
20-30 min

Ørretburger med cottage cheese-dressing

Fiskeburger til middag i dag? Da bør du prøve denne burgeren av ørret, med en frisk dressing av cottage cheese, pinjekjerner og avokado til. 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Finhakk ørretfileten og bland inn salt og pepper.

  • Form til jevnstore burgere.

  • Stek burgerne i olivenolje på høy varme i en stekepanne. 

  • Del burgerbrød i to og rist dem lett i en stekepanne med litt olivenolje.

Dressing

  • Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne til de får en gyllen brunfarge. 

  • Skrell agurk og skjær ut kjernen.

  • Finhakk agurk, avokado, vårløk og hvitløk, og grovhakk koriander. 

  • Bland alt med pinjekjerner og cottage cheese.

  • Smak til med saften av lime, salt og pepper.

Server ørretburger i burgerbrød med dressing, salat og tomat i skiver.

Tips: For å friske opp burgeren kan du gjerne presse litt lime over.