Foto: Tom Haga
Ørret med risoni
Risoni er pasta som ser ut som ris. Den tar lett til seg deilige smaker fra andre ingredienser i gryteretter, som i denne oppskriften på ørret i risoni med sjalottløk og gulrot.
Fremgangsmåte
- Bruker du fersk ørret må fisken fryses i et døgn og så tines opp før tilberedning når den skal spises rå.
- Skjær ørret i terninger.
- Finhakk sjalottløk og skjær gulrot i små terninger.
- Surr sjalottløk, gulrot og risoni i smør til løken er myk.
- Tilsett hvitvinseddik og kok inn til det bare er et par dråper igjen.
- Tilsett kyllingbuljong litt om gangen, og kok inn mellom hver gang.
- Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
- Tilsett matfløte og kok til passe konsistens.
- Tilsett ørretterningene like før servering og la bitene trekke i 1 minutt.
- Server ørret i risoni med litt friske urter drysset over.