Gå til hovedinnhold
30-40 min

Ørret med risoni

Risoni er pasta som ser ut som ris. Den tar lett til seg deilige smaker fra andre ingredienser i gryteretter, som i denne oppskriften på ørret i risoni med sjalottløk og gulrot.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Bruker du fersk ørret må fisken fryses i et døgn og så tines opp før tilberedning når den skal spises rå. 

  • Skjær ørret i terninger.

  • Finhakk sjalottløk og skjær gulrot i små terninger.

  • Surr sjalottløk, gulrot og risoni i smør til løken er myk.

  • Tilsett hvitvinseddik og kok inn til det bare er et par dråper igjen.

  • Tilsett kyllingbuljong litt om gangen, og kok inn mellom hver gang.  

  • Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

  • Tilsett matfløte og kok til passe konsistens.

  • Tilsett ørretterningene like før servering og la bitene trekke i 1 minutt.

Server ørret i risoni med litt friske urter drysset over.