Gå til hovedinnhold
Foto: Godfisk.no
Cooking time50-60 min
Difficulty levelMiddels
Vurdering3/5

Pannestekt ørret - på amerikansk vis

Vi nordmenn elsker å grille om sommeren, men det er likevel langt igjen til vi er på nivå med amerikanerne. Amerikanerne er kanskje mest kjent for å grille store kjøttstykker, men de er også glad i fisk. Og fisk er perfekt til grilling- det er rett og slett raskt, enkelt og smaker digg.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær ørretfileten i serveringsstykker.
  • Krydre fisken med salt og pepper.
  • Stek ørretstykkene i ca. 4 minutter en varm panne med olje. Start med skinnsiden ned og snu fisken etter et par minutter.

Potetsalat 

  • Kok potetene møre.
  • Rør sammen sukker, chilipulver, spisskummen, timian, salt og olivenolje.
  • Del potetene i mindre biter. Vend potetene i krydderblandingen.
  • Hakk spinat, skjær reddik i skiver, finhakk rødløk og grovhakk dill.
  • Bland potet med spinat, reddik, rødløk, dill, lettrømme, majones og revet pepperrot.
  • Server nystekt ørret med potetsalat ved siden av. Pynt gjerne med noen friske urter. 

Kokkens tips: Har man en grill tilgjengelig, er det perfekt å grille fisken på en grillplanke i sedertre. Typisk amerikansk!