Foto: Synøve Dreyer
Fajitas med reker og mangosalsa
Lag smakfulle fajitas med reker, mangosalsa og rømmesaus. Denne oppskriften kan kanskje erstatte fredagstacoen?
Fremgangsmåte
Mangosalsa
- Skjær mango i små terninger og vårløk i tynne skiver.
- Riv skallet og press saften av lime.
- Finhakk mynte.
- Vend sammen ingrediensene til mangosalsaen og la den stå og trekke i kjøleskap i ca. 1 time før servering.
Rømmesaus
- Finhakk chili og hvitløk, og riv skallet av lime.
- Bland sammen ingrediensene til rømmesausen og la den stå og trekke i kjøleskap i ca. 1 time før servering.
Rekefajitas
- Rens chili for frø og hinner, og finhakk den, hvitløk og vårløk.
- Skjær paprika i strimler.
- Stek grønnsakene i varm olje i et par minutter til de er gjennomvarme. De må ikke bli bløte.
- Tilsett reker, saften av lime, hakket koriander, salt og pepper, og la alt lunes uten koking.
- Server reker, mangosalsa og rømmesaus i varme tortillawraps.