Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
50-60 min

Skalldyrsuppe

Skalldyrsuppe kokt på kraft av rekeskall gir en ekte god skalldyrsmak. Ta deg tid og kok kraften den tiden den skal ha. Dette er en suppe til fest.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Rens rekene og legg de til side. Ta vare på skallet - det skal brukes til kraften.

  • Grovhakk løk og gulrot, skjær tomat i båter og finhakk hvitløk og persille. 

  • Surr persille, fennikelfrø, pepper, estragon og korianderfrø i smør.

  • Tilsett rekeskallet, løk, gulrot og hvitløk, og la det surre i ca. 10 minutter på middels varme.

  • Tilsett tomat og tomatpuré, og surr videre i et par minutter.

  • Ha i hvitvinseddik, hvitvin og vann til det står 3 cm over rekeskallet og grønnsakene.

  • Kok kraften i 25 minutter på middels varme og sil den.

  • Tilsett kremfløte og kok til suppen tykner litt.

  • Ha i crème fraîche og pisk suppen med stavmikser til den blir jevn. 

  • Smak til med salt.

  • Ha i rekene ved servering, men ha noen igjen til rugbrødet.

Avokadokrem

  • Del avokado i to, fjern steinen og ta ut avokadokjøttet.

  • Mos avokadokjøttet sammen med limesaft og hvitløk.

  • Smak til med salt og sukker.

  • Bland inn crème fraîche og rør til en glatt krem.

Tilbehør

  • Stek rugbrødskiver i stekepanne med noen dråper olivenolje.

  • Ha noen reker og litt avokadokrem på brødskivene, og press over litt sitronsaft.

Server suppen med brødskivene med avokadokrem og reker.