Gå til hovedinnhold
Photo: Norwegian Seafood Council
40-60 min

Kremet rekesuppe

En smakfull suppe gjør seg godt som forrett. Denne oppskriften er for deg som vil imponere gjestene dine med gode smaker. 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Rens rekene og ta vare på skallet. 

  • Skjær løk, gulrot, purre og sellerirot i terninger, og surr i rapsolje i 2-3 minutter.

  • Ha i tomatpuré og la surre videre i ca. 1 minutt uten at det blir brunt. 

  • Tilsett rekeskall, hvitvin og konjakk, og la surre godt noen minutter til. 

  • Fyll opp med kaldt vann til det dekker, tilsett laurbærblad, og la alt koke forsiktig i ca. 20 minutter. 

  • Sil av kraften, kok opp og tilsett kremfløte. 

  • Kok til suppen tykner litt.  

  • Smak til med salt, kajennepepper og sitronsaft.

  • Tilsett rekene rett før servering.

Vårløkolje

  • Skjær vårløk i biter og kjør den sammen med olivenolje i en foodprosessor eller med stavmikser. 

  • Sil oljen og smak til med litt salt.

Server suppen med vårløkolje dryppet over, med brød ved siden av.