Gå til hovedinnhold
Photo: Aina Hole
20-40 min

Gambas al pil pil

Dette er en klassiker for mange når de er ute å reiser. Denne spanske tapasretten er utrolig god og er en skikkelig smaksbombe av en forrett. Ikke vær redd for å bruke mye hvitløk og chili! Server med et godt brød så alle gjestene får med seg den gode oljen.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Varm olje i en panne
  • Fres tørkede chilifrø i 2 minutter på høy varme, så chilien gir ordentlig smak til oljen.
  • Skru ned varmen og tilsett finhakkede hvitløksfedd og stek i 1 minutt. Pass på at hvitløken ikke blir brent.
  • Legg i reker uten skall og stek dem raskt på begge sider. Skvis over litt sitronsaft og ha smøret i stekepannen. Når smøret har smeltet, strør du over finhakket persille, og retten er klar for servering.
  • Serveres med godt brød