Seiburger med tomatsalsa og ris
En burger må nødvendigvis ikke serveres i brød! Her er seiburger servert med en hjemmelaget tomatsalsa og kokt ris. En middag som du kan tilpasse med din favorittfisk!
Fremgangsmåte
- Del fiskefileten i biter og ha bitene i en foodprosessor.
- Tilsett salt og kjør maskinen til deigen er jevn og seig – det tar bare noen sekunder.
- Tilsett iskald melk i en jevn strøm mens maskinen går.
- Ha i potetmel og pepper, og eventuelt annet krydder eller smakstilsetninger.
- Form en liten prøvekake, stek den og smak om den er passelig krydret.
- Form flate kaker og stek dem i flytende margarin, 2-3 minutter på hver side.
Tomatsalsa
- Vask, rens og finhakk løk og hvitløk, chili og koriander.
- Sil kraften av de hermetiske tomatene.
- Surr finhakket løk og hvitløk i olje på svak varme.
- Tilsett chili og tomat, og la det hele koke 3-4 minutter.
- Smak til med salt, pepper og sukker.
- Rør inn finhakket koriander.
- Server nystekte seiburgere med tomatsalsa og ris ved siden av.
Tips: Denne oppskriften kan du variere med filet av sei, laks, sild eller makrell, ett eller to fiskeslag i blanding.