Seigryte med gulrot og purre
En varmende og god middag med sei, gulrot og purre. Denne retten er enkel å lage, du trenger bare en gryte og ingrediensene så er straks middagen på bordet!
Fremgangsmåte
- Skjær seien i serveringsstykker.
- Finhakk timian, skjær gulrot i skiver og purre i ringer.
- Ha vann i en vid gryte eller stekepanne med høye kanter.
- Kok gulrot i 2 minutter under lokk og ha i purre.
- Rør maisennamel inn i seterrømme, sammen med halvparten av timian, salt og pepper.
- Hell det over grønnsakene og gi det et oppkok.
- Ha seien i gryten og kok på svak varme under lokk til alt er mørt, ca. 10 minutter. Snu gjerne fisken en gang i løpet av koketiden.
- Dryss over resten av timian, salt og pepper, og saften av sitron rett før servering.
- Server seigryten med kokte poteter.
Tips: Seterrømmen kan fint byttes ut med lett crème fraîche som et lettere alternativ.