Gå til hovedinnhold
Foto: Synøve Dreyer
Cooking time20-30 min
Difficulty levelLett
Vurdering4/5

Seigryte med gulrot og purre

En varmende og god middag med sei, gulrot og purre. Denne retten er enkel å lage, du trenger bare en gryte og ingrediensene så er straks middagen på bordet!

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær seien i serveringsstykker.
  • Finhakk timian, skjær gulrot i skiver og purre i ringer.
  • Ha vann i en vid gryte eller stekepanne med høye kanter.
  • Kok gulrot i to minutter i vann med sitronsaft. Ha deretter i purre.
  • Rør salt og pepper inn i seterrømmen. 
  • Hell det over grønnsakene, smuldre over en buljongterning og gi det et oppkok. 
  • Ha seien i gryten og trekk på svak varme under lokk til seien flaker seg, ca. 10 minutter. 
  • Server seigryten med kokte poteter, litt ekstra timian, salt og pepper. 

Tips: Seterrømmen kan fint byttes ut med lett crème fraîche som et lettere alternativ.