Foto: Studio DreyerHensley
Temaki sushi med sei
Imponer dine gjester med denne spennende versjonen av sushi. Den er formet som et kremmerhus og spises uten pinner. Det er beregnet 2 biter til hver porsjon.
Fremgangsmåte
- Seifileten må fryses i minimum 24 timer før den spises rå.
- Bland sukker, salt og riseddik i en liten kasserolle, og kok forsiktig opp under omrøring. Når sukker og salt er oppløst, er rismarinaden ferdig.
- Avkjøl marinaden før bruk.
- Kok ris slik fremgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisningen på pakken.
- Ha risen over i en form, tilsett litt av marinaden og vend forsiktig inn. Risen må ikke bli for fuktig, prøv deg derfor frem med litt om gangen.
- Avkjøl risen i romtemperatur.
- Skjær seifileten og agurk i tynne strimler, og la seien marinere i chilisaus.
- Del hvert noriark i 4 kvadrater.
- Bland vann med litt riseddik, og fukt hendene lett så risen ikke kleber.
- Legg et noriark i en hånd med et hjørne pekende rett opp.
- Fyll ca. 1 ss ris i midten av arket og spre risen ned mot det nederste hjørnet.
- Fordel litt sei, agurk og noen korianderblader på risen og fold sammen til et kremmerhus.
- Fukt kanten av noriarket med litt vann før den siste siden foldes over.
- Server sushibitene med soyasaus.